Choď na obsah Choď na menu
 

Lisa Marie Presley a jej matka 2005

1. 9. 2013

 

Oprah: Cítiš sa viac istá, keď je tu s tebou tvoja matka?

Lisa: Hej, som v pohode.
Oprah: Je tu s nami Lisa Marie Presley a jej matka Priscilla, prvé televízne interview s matkou a dcérou. A budem sa pýtať vás (ukazuje na Priscillu), čo ste si myslela o svadbe Lisy s Michaelom?
Priscilla: S odstupom a podozrievavo, nedôverčivo...
Oprah: Od začiatku? Ako ste sa o tom dopočula?
Priscilla: Michael mi volal, keď som pracovala na Dallase a chcel sa zísť na večeru, hovoril nech so sebou vezmem aj Lisu. A ja som povedala: „Naozaj? Má iba 16! Je veľmi mladá.“ A on na to: „Nie, nie, ja sa s ňou chcem stretnúť a blablabla (doslova) a ja na to: „Ale ona je teraz v škole.“
Oprah: Poznala ste ho?
Priscilla: Nie, nepoznala som ho. No a v minulosti mali nejakého spoločného priateľa a občas spolu hovorili a naraz si ho vzala! Ja som ani nevedela, že sa vydala. Niekto mi to povedal. (Lisa sa smeje)
Oprah: Môžete mi povedať kde ste v tú chvíľu bola? Keď ste sa to dozvedela.
Priscilla: Bolo to ráno, a bolo to v správach!! A niekto mi volala pýtal sa: „Je Lisa vydatá?“ A ja na to: „Nieee, nie je! Kto by si vzal niekoho ako je Michael Jackson?!“ (obe sa tomu smejú)
Oprah: A vy ste povedala... povedala ste...
Priscilla: Nie, to by mi nemohla urobiť... zase.
Lisa: No hej, to je mojim zlým zvykom. No vydala som sa a ideme ďalej.
Priscilla: A ja som hovorila: „Prečo ste ma nepozvali na obrad?“ A Lisa povedala, že som bola veľmi zaneprázdnená. Takže sa vzali, ja som bola v šoku, vzala si Michaela Jacksona a bolo to v správach a ja som to najskôr popierala s tým, že to by mi nemohla urobiť a potom začali lietať helikoptéry okolo môjho domu, či tam náhodou nebude Lisa a ja som premýšľala, čo sa deje a čo budem robiť a hovorila si „Panebože!“ A Lisa potom volala a vraví: „Mami, je to tak, vydala som sa.“ A ja som bola šokovaná.
Lisa: Ale takto to nebolo. (všetci sa smejú). To ty si volala mne a hovorila si: „Bože! Tu okolo sú všade helikoptéry, tvrdia, že si si vzala Michaela Jacksona!“ A ja na to, že hej. Tak to bolo.
Oprah: Pýtala som sa vás na to už včera, či si myslíte, že Lisa bola využitá, myslíte si to? (Obom je tá otázka nepríjemná)
Lisa: Odrazu je tu horko...
Priscilla: Hej, je tu horko. Myslím si to. Viete, bolo niečo manipulatívne a akoby vypočítateľné na veciach, ktoré robil. Nemohla som si pomôcť, ale viete, tá podoba – Graceland (miesto, kde žil Elvis) a Neverland. Kráľ Rock n Rollu a Kráľ Popu. Takže som si to myslela. Nie že by sa nestaral, ale myslela som si, že v tom bolo ešte niečo iné.
Oprah: Povedala ste - nie, že by sa nestaral. Myslíte si, že sa o Lisu zaujímal? Myslíte si, že ju miloval ako svoju ženu?
Priscilla: Chcela som veriť, že áno. Viete, nezniesla by som, keby to bolo len kvôli jednej veci – kvôli popularite, kvôli jej otcovi – s tým by som sa nezmierila! Bolo by pre mňa ťažké uveriť. Viete, ľudia toto robia. A ona je proste taká, ľudia ju majú radi. (Lisa sa ksichtí). Takže áno, myslela som si, že je využitá.
Oprah: Viem, toto sú ťažké veci, mohla ste mi povedať, aby som držala hubu, nepýtala by som sa. Ale ešte som sa vás včera nespýtala jednu vec, pretože som bola fascinovaná celou touto vecou, ale musím sa vás proste spýtať. Bolo to vykalkulované manželstvo?
Lisa: (je šokovaná) Oh môj Bože, Oprah!
Oprah: Musím sa spýtať a (pozerá do publika) vy to tiež predsa chcete vedieť! My to chceme vedieť. Bolo to skutočné manželstvo medzi ženou a mužom, alebo nie?
Lisa: Bolo. Áno, proste bolo.
Oprah: A vy si to tiež myslíte? (otázka mierená na Priscillu)
Lisa: Pre mňa to bolo naozajstné manželstvo. Ale neviem ako pre... Áno, bolo.
Oprah: Dobre, je mi to jasné.
Priscilla: Bol tam vzťah dvoch ľudí, myslím si to, pretože on chcel mať deti. A chcel tie deti s ňou.
Lisa: Mami! Čo akože teraz robíš?!
Priscilla: Som úprimná.
Oprah: Hmm, okej. Odporučila by ste jej to?
Priscilla: Bože!
Lisa: Nie, to nikdy.
Oprah: Takže nie, takže by ste jej to neradila.
Priscilla: (nevie čo na to povedať)
Lisa: No mami, neurobila by si to.
Oprah: Takže keď si vzala Nicholasa Cagea, povedala ste jej na to niečo? Aby bola šťastná a tak...
Priscilla: Mám rada Nicka, fakt ho mám rada. Myslím si, že boli dobrí priatelia, je veľmi pozorný, je s ním zábava a ona ho mala rada. To bolo také vyústenie vzťahu. Mám ho rada.
Oprah: A máte rada Michaela? (myslí Michaela Lockwooda, Lisinho manžela)
Priscilla: Mám ho veľmi rada.
Oprah: Áno, je vám to vidieť na očiach.
Priscilla: Viete, je zaujímavé vidieť svoje deti rásť. Práve včera mi Lisa povedala, že možno potrebovala tieto skúsenosti v predchádzajúcich vzťahoch, aby ich pochopila, poučila sa z toho a neurobila už rovnaké chyby.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.