Choď na obsah Choď na menu
 

Prezident Obama: Michael bol senzačný, mal však tragický život...

8. 12. 2012

 

Prezident Obama: Michael Jackson bol senzačný, mal však tragický život

26. 06. 2009  22:00 - K smrti ikony svetovej hudobnej scény Michaela Jacksona sa v piatok vyjadril už aj americký prezident Barack Obama.

Prezident Obama: Michael Jackson bol senzačný, mal však tragický život
 

Ten na jednej strane ocenil jeho prínos pre americkú kultúru, na strane druhej však hovoril aj o "tragických aspektoch jeho života". Slová šéfa Bieleho domu médiám tlmočil jeho hovorca Robert Gibbs.

Jackson bol podľa Obamu "senzačným interpretom a hudobnou ikonou", vyhlásil Gibbs. "Myslím, že každý si pamätá chvíle, keď počúval jeho piesne, alebo keď sledoval jeho 'moonwalk' v televíznych programoch," vyhlásil podľa hovorcu Obama. "Prezident však hovoril aj o tom, že existovali aj aspekty jeho života, ktoré boli smutné a tragické. Zároveň vyjadril úprimnú sústrasť Jacksonovej rodine, fanúšikom a ľuďom, ktorí smútia za jeho stratou."

Popová legenda Michael Jackson posledný raz vydýchla vo štvrtok v Los Angeles. Neoficiálnou príčinou smrti je zástava srdca. Pred nemocnicou v kalifornskej metropole sa ihneď po prvých správach začali zhromažďovať stovky jeho fanúšikov, ktorí čakali na potvrdenie či vyvrátenie smutnej správy. Úmrtie Michaela Jacksona je porovnateľné so smrťou speváka Elvisa Presleyho, ktorý v roku 1977 zomrel vo veku 42 rokov. Tento svet predčasne opustili aj ďalšie legendy - John Lennon (v roku 1980 vo veku 40 rokov), Freddie Mercury (v roku 1991 vo veku 45 rokov) či Kurt Cobain (v roku 1994 vo veku 27 rokov). Michael Jackson však podľa viacerých bol a nepochybne zostane najväčšou ikonou hudobnej histórie...

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.