Choď na obsah Choď na menu
 

3 000 rokov stará socha... Michaela Jacksona!

21. 2. 2013

 EGYPSKÁ SOCHA STARÁ 3 000 ROKOV NESIE PODOBU MICHAELA JACKSONA! 

 

Oddaní fanúšikovia Michaela Jacksona majú ďalší dôvod tvrdiť, že ich idol nebol len obyčajný človek ale nadpozemská príšera s dokonale vypracovaným hlasom (pravdepodobne z Venuše :D). V chicagskom múzeu totiž vystavujú 3 000 rokov starú sochu, ktorá sa až nápadne podobá nedávno zosnulému kráľovi popu:

Tato socha už přilákala do amerického muzea tisíce Jacksonových fanoušků.

Fanúšiči Michaela Jacksona sa stretávajú do amerického Chicaga, aby obdivovali starovekú bustu. Personál múzea má vraj čo robiť, aby nájazdy fanúšikov zvládal. Len od Jacksonovho úmrtia prišlo vraj zhruba 10 000 ľudí, ktorí u sochy smútili a vyronili nie jednu slzu. 

Vápencová socha s chudou tvárou, veľkými očami, plnými perami a nosa bez špičky sa v mnohých ohľadoch veľmi podobá na Michaela Jacksona- je vystavená v rámci explozície Inside Ancient Egypt (v Starovekom Egypte). 

Socha bola zakúpená v Káhire už v roku 1889, ale až do Jacksonovej smrti sa o ňu zaujímal len málokto. Ľudia si začali písať o podivnej podobe a stále viac a viac ľudí sa prichádzalo pozerať na sochu; stále viac a viac ľudí sa pýtalo tie isté otázky. Socha bola vystavená behom éry Novej ríše, ktorá trvala približne medzi rokmi 1550 a 1050 pred naším letopočtom, v tom istom období, kedy Egyptu vládol Ramesse II. Veľký. 

 

Z múzea je pútne miesto 

Múzeum denne navštívi cca 45 000 osôb. Niektorí ľudia si priali sochu pobozkať, či si jej aspoň dotknúť, ale to múzeum prísne zakázalo. Ohromení ľudia tak u tej sochy len postávajú a diskutujú s ostatnými o divnej podobe. Americké múzeum sa tak premenilo v pútne miesto tvz. Jackos, teda Jacksonových fanúšikov. 

"Tá socha existuje a vystavená dhé roky. Ale vážny záujem o ňu začal byť až po Jacksonovej smrti. Niektorí ľudia tú sochu chcú tak veľmi vidieť, že sa pýtajú kde je egypská výstava ešte pred tým, ako si kúpia lístok..." uviedol pracovník múzea Darnell Williams. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.