Choď na obsah Choď na menu
 

...Na pohrebe bol aj Jacko a vystaveného Browna pobozkal na čelo...

8. 12. 2012

 

Posledná šou Jacksona

(† 50): Bude to kráľovská rozlúčka!

04. 07. 2009  10:00 - Rozlúčka s Michaelom Jacksonom († 50) bude „najväčšou šou na zemi“. Presne tak, ako si to spevák želal.

Posledná šou Jacksona († 50): Bude to kráľovská rozlúčka!
 

 

 

 

 

 

 

V utorok očakávajú až milión fanúšikov pri losangeleskej aréne Staples Center, kde budú obrad premietať na obrovských obrazovkách. Ďalších 750 miliónov obdivovateľov bude pri televíznych obrazovkách. A prostredníctvom videa sa s fanúšikmi rozlúči aj samotný kráľ popu. Na Jackovu poslednú megašou prídu mnohé hudobné legendy, ktoré mu vzdajú poctu vystúpením. Pozvánku vraj poslali aj americkému prezidentovi Barackovi Obamovi.

Do haly s 20-tisíc sedadlami sa dostane aj 11-tisíc fanúšikov, ktorým firma AEG Live, organizátor obradu, rozdá lístky. AEG spočiatku uvažovala, že lístky bude predávať za 25 dolárov, čo však fanúšikov pobúrilo. Michael však ešte posledné slovo nepovedal. Zo skúšok na londýnske koncerty vzniklo viac ako sto hodín záznamov. Z nich sa dajú urobiť dva „live“ albumy, celovečerný film aj televízny dokument, oznámil šéf AEG Randy Phillips.

Tento poklad môže vyniesť stovky miliónov dolárov a vyrovnať spevákov dlh, ktorý sa odhaduje na 400 miliónov dolárov. Časť videa nakrúteného dva dni pred smrťou zverejnili vo štvrtok, aby ukázali, že Jackson bol fit. „Bol naším partnerom počas života a teraz je naším partnerom po smrti,“ povedal Phillips. Hudobné vydavateľstvo Sony má desiatky nezverejnených skladieb, ktoré Jacksonovi zaručia miesto v hitparádach na ďalších tridsať rokov, vyhlásil bývalý šéf Tommy Mottola.

ZLATÁ RAKVA PRE KRÁĽA POPU

ZLATÁ RAKVA PRE KRÁĽA POPU

Jackson sa luxusu nevzdá ani po smrti. Do zeme ho uložia v bronzovej rakve pozlátenej 14-karátovým zlatom. Rakvu na mieru za 18-tisíc € objednali vo firme Batesville Casket Company, tvrdí internetová stránka tmz.com. Vnútro bude potiahnuté modrým zamatom. V podobnej rakve v decembri 2006 pochovali aj krstného otca soulu Jamesa Browna. Na pohrebe bol aj Jacko a vystaveného Browna pobozkal na čelo. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.