Choď na obsah Choď na menu
 

Uri Geller o Ceste na Mesiac

24. 7. 2013

 "Michael bol vždy fascinovaný vesmírom a posmrtným životom. Preto veril, že raz vesmír určite uvidí, pokiaľ sa mu to nepodarí teraz, tak po smrti určite. Chcel byť tak veľmi prvou popovou hviezdou, ktorá to dokáže. Musel byť prvý. Vedel, že nebude len tým, ktorý tvorí históriu, chcel urobiť niečo, čo otrasie celou spoločnosťou. Dokážete si predstaviť Michaela ako tancuje na Mesiaci svoj Moonwalk? Bolo neuveriteľné, ako bol tou predstavou pohltený.

michael-jackson-and-uri-geller-8b846029-15cc-46d3-9a38-0dd12fbc7dbd.jpgSamozrejme, nebolo to všetko na čo myslel. Nezabúdal na to, že chce byť tiež skvelým otcom, preto tu bolo strašne veľa vecí, ktoré chcel zvládnuť. Každopádne, pozrite čím všetkým si musel prejsť a aj tak dokázal pomôcť toľkým ľuďom a deťom, ktorým plnil ich sny. Táto cesta sa zdala byť akýmsi zadosťučinením. Bol to sen, o ktorý sa so mnou delil. Chcel to udržať v tajnosti, pretože to bolo ešte veľmi ďaleko. Často sme sa bavili o všetkých tých veciach týkajúcich sa vesmíru a o tom, čo sa deje v Star Wars alebo Matrixe. Michael tým bol strašne nadšený. Vždy mi hovoril o tom aké je to fascinujúce, čo všetko človek zvládne, čoho je schopný.

Michael veril v nemožné. Preto tomu verili i jeho fanúšikovia, a tiež ja.

Úprimne, chvíľu mi trvalo, kým som tomu všetkému uveril. Ale keď začali chodiť emaily od Martina Coeffolettiho (vedec z NASA), uvedomil som si, že to nie je až také nemožné. Michael o tom začal hovoriť po každé, keď mi volal. Ako práve na tomto odkaze, ktorý mi raz zanechal o tretej nadránom."

Záznamník v 01:02 minúte: "Uri Geller, tu je Michael Jackson. Rád by som uskutočnil ten výlet na Mesiac, chcel by som byť prvý z popového sveta, ktorý tam bude. Počul som, že N'Sync a ostatní by tam radi leteli, ja by som chcel byť prvý, prosím. Keď prídem do Británie, vymyslel som ešte jednu skvelú vec. Milujem ťa. Ahoj.“

"Bolo to tak krásne naivné a zároveň reálne. Michael tomu veril a ja viem, že pokiaľ sa o niečo zaujímal, peniaze neboli žiadnou prekážkou. Hovoríme tu o niekoľkých miliardách dolárov. Ale čo je to napríklad pre PEPSI, General Motors alebo General Electric alebo mnoho ďalších, ktorí by dali neviem čo, aby mal Michael na svojom skafandre ich logo. Dali by všetko, aby ho mohli sponzorovať. Jedného dňa mi tiež povedal, že je absolútne na túto cestu pripravený. Že by sa dostal v momente do kondície, keby mu povedali. Môj priateľ, Edgar Mitchell, šiesty muž, ktorý sa dostal na Mesiac, mi mnohokrát rozprával aké je ťažké dostať sa do formy, aby človek mohol na Mesiac. Povedal som o tom Michaelovi, či by teda bol schopný do toho ísť a on mi odpovedal: „Žartuješ? Pripraviť sa na vystúpenie mi zaberie viac času a síl než toto!“

Bol ochotný obetovať všetko, aby si splnil svoj sen. Michaelove steny v spálni boli vždy polepené plagátmi zo Star Wars. V roku 2003 sa mal stretnúť s Martinom Coeffolettim, aby dokončili plány. Potom ale prišli obvinenia a hoci bol v roku 2005 zbavený viny vo všetkých bodoch, bol už tým všetkým tak unavený, že už nikdy viac nehovoril o ceste na Mesiac. Ten súd absolútne zničil všetky jeho sny. Všetci vieme akú traumu si Michael z toho procesu odniesol. To je všetko čo môžem povedať.

Michael potom našiel útechu v rozhovoroch o posmrtnom živote. Nechcem zachádzať do podrobností o tom, čo sme si všetko povedali. Iba chcem povedať, že Michael bol veľmi otvorený človek, ktorý veril tomu, že sa vo vesmíre môže stať všetko. Hovorili sme o posmrtnom živote, o Einsteinovej teórii relativity, ktorá hovorí, že všetko čo je vo vesmíre, je tvorené energiou, ktorá nemôže byť zničená. Potom mi vravel: „Uri, to ale znamená, že naša duša, tá nemôže byť nikdy zničená.“ Veril v život v inej dimenzii.

Verím, že teraz Michael vysedáva niekde s ďalšími skvelými hudobníkmi ako sú Sinatra, Lennon či Elvis. Verím, že jeho duch, jeho energia je tu stále a že si splní svoj sen a dostane sa na Mesiac."

Martin Coeffoletti, ktorý bol pripravený sprevádzať Michaela na cestu, vravel aký bol pôvodný plán. Cesta bola rozdelená na 3 časti. Michael mal najskôr doraziť na vesmírnu stanicu, potom by bol vzatý na cestu okolo Mesiaca. Nakoniec mal byť vypustený na Mesiac v nejakej schránke, v ktorej mal predviesť Moonwalk. Michaelov kostým mal byť kožený a nechýbala by samozrejme ani trblietavá rukavica. Tú cestu mali podniknúť traja ľudia – jeden ruský kozmonaut a dvaja pasažieri. Spolupracovali sme s Rusmi, pretože sme si mysleli, že to pôjde omnoho rýchlejšie. Bývali by sme potrebovali nový hardware, ktorý by mu umožnil bezpečnejšie pristanie. Ale ak by bol niekto schopný zohnať peniaze, či už cez sponzorov alebo svoje koncerty, bol to Michael. Ak by ste zavolali do Kremľa a povedali, že sa Michael chystá na Mesiac, oni by vám zavolali späť.

Každopádne, Coeffoletti priznáva, že videl Michaelov zdravotný stav po procese v roku 2005. „Musíte byť vážne v perfektnej forme, aby ste to zvládli. Nedá sa pomýšľať na to, že by vás pustili, keby ste neboli. Nie je povolené tam brať žiadne lieky. Nesmiete byť na ničom závislý.“

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.