Choď na obsah Choď na menu
 

Gotham Chopra o priateľstve

24. 7. 2013

 

Gotham Chopra je syn Deepaka Chopry, lekára, ktorý bol Michaelovým priateľom cez 20 rokov. Po Michaelovej smrti o ňom Deepak napísal článok. Gotham bol takisto Michaelovým priateľom už od detstva, neskôr aj v dospelosti.

Keď som bol v druhom ročníku strednej školy a žil na internáte so 4 spolubývajúcimi, pokaždé, keď zazvonil telefón, všetci závodili, kto ho zdvihne, pretože každý chcel počuť na druhej strane: „Ahoj, tu je Michael Jackson.“ Väčšinu z tých dní bol Michael zalezený v hornej časti hotela Four Seasons, asi 60 blokov od miesta, kde som žil na Upper West Side na Manhattane v Harleme. On pracoval na novom albume a požiadal ma, aby som mu pomohol napísať texty pre piesne. Bol to neformálny vzťah – ja som blúdil v centre mesta s ruksakom plným slovníkov. Michael skladal piesne a hovoril o tom, čo chcel povedať piesňami. Využili sme naše vedomosti, aby prišiel s niečím novým a iným. Po tom, čo sme skončili s tými schôdzkami – obvykle trvali až do druhej rána – Michael šiel do kúpeľne a vyšiel von s vreckom, ktoré vytiahol spod WC a držal niekoľko tisíc dolárov. Pýtal sa ma, koľko chcem za prácu. Iba som trochu pokrčil ramenami a on mi dal do ruky pár tisíc dolárov. Potom som si zbalil svoje slovníky a zavolal som priateľom, že sa stretneme v meste. Mali sme ísť na natáčanie filmu Flashdance. Michael mi vždy závidel, keď som mu hovoril o svojich dobrodružstvách s priateľmi. Veľakrát sa už obliekol do akéhosi preoblečenia a chystal sa ísť so mnou, ale potom sa na poslednú chvíľu vrátil späť, pretože jeho ochranka krútila hlavami a jasne povedala, že to nie je možné. Namiesto toho si nalial pohár pomarančovej šťavy a usadil sa v noci k starému filmu v televízii. Povedal mi, nech si to užijem a potom mu to budem rozprávať. Počas niekoľkých posledných rokov som často vysvetľoval pôvod nášho priateľstva – že som ho stretol, keď som mal 15 rokov a že sme si okamžite padli do oka. Trávil som mnoho dní na Neverlande, s mojou sestrou, bratrancami a sesternicami, alebo inými priateľmi. Užívali sme si úžasne zásobenú cukráreň, atrakcie, nočné filmy a absolútne najlepšie cookies všetkých čias. Už pri návšteve nášho domu v Massachusetts spal v izbe pre hostí. Moja mama sa vždy smiala, keď každé ráno zostal v posteli alebo sa snažil robiť raňajky. Neskôr, keď som mal 17, Michael ma pozval na turné – do Európy na najväčší koncert v tej dobe (Dangerous World Tour) a chcel spoločnosť. Prosil som rodičov, aby ma pustili a nakoniec povedali áno. To nie je zlý spôsob ako stráviť letné prázdniny medzi junior a senior ročníkom strednej školy. V priebehu rokov ako Michael čelil škandálom, som často premýšľal o svojej vlastnej skúsenosti s ním ako teenager. Ľudia sa ma pýtajú či som s ním zažil niečo divné alebo trapné. Odpovedal som po pravde, že za celý ten čas s ním nebolo nič nedôstojné a nevhodné, ani raz neurobil nič, čo by bolo škandálne. Bolo to naozaj také jednoduché. Jednu historku však mám.
Bol som na vysokej škole. Raz v noci mi zavolal v panike. Bol čerstvo s Lisou Marie Presley a potreboval pomoc – sex poradenstvo. Bol neuveriteľne nervózny a chcel nejakú radu, aby sa TO Lise páčilo. Odpovedal som jedným slovom: „predohra.“ „Naozaj?“ odpovedal, „toto sa dievčatám najviac páči?“
Počas niekoľkých posledných rokov sa môj vzťah s Michaelom vyvíjal a zrel. Obaja sme sa stali otcami a to bolo stredobodom našich najnovších rozhovorov v posledných mesiacoch. Hovorili sme o tom aké by to bolo skvelé pre naše deti, keby mohli vyrastať spolu ako dobrí priatelia, ako my dvaja. Michael obdivoval, že som bol schopný nájsť si manželku a získať jej dôveru. Pripomenul som mu zo žartu to o tej predohre.
Keď jeho dcéru Paris postihla nehoda pred niekoľkými rokmi, zavolal mojej žene Candice (lekárka) a prosil, aby sme prišli do jeho domu a ošetrili ju. Paris spadla zo stromu a pozerala sa hlboko pod oko. Michael bol hotový a priznal sa mi, že sa cíti ako najhorší otec na svete. Candice ho upokojila, pomohla Paris vstať z postele a v kuchyni jej urobila pár jednoduchých stehov. Keď sme boli na odchode, Michael ma vtiahol do kúpeľne, vytiahol spod WC vrecko s peniazmi a spýtal sa ma, koľko chcem za pomoc a ošetrenie. Tentoraz som zavrtel hlavou a povedal: „Toto je na mňa.“
Odpočívaj v pokoji, môj priateľu. Gotham Chopra
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.